Podium voor jong talent

De UGent-Leerstoel Frans Verheeke geeft graag een podium aan jongeren. Zij zijn immers de toekomst! Er wordt niet met een paardenbril naar sport gekeken. Conform onze visie springen we met plezier over sectorale of terminologische muurtjes en faciliteren we bewegingsculturele cross-overs. Zeker als er binnen de organisatie aandacht is voor empowerment.

Ben je zelf ook intersectoraal of integraal aan de slag? Laat het ons graag weten! 

Voorbije meetings:

Optreden Turnclub Athena tijdens Meeting #6

Turnclub Athena is een warme en performante club (onder meer finalist Belgium’s Got Talent 2019), met ook aandacht voor G-Gym. “Naast de kwaliteit staat het plezier centraal in onze club. De klemtoon wordt gelegd op een leuke en gezellige club waar iedereen (van elke leeftijd, geslacht of geaardheid) terecht kan én waar iedereen elkaar respecteert. Elk individu moet zich goed voelen in de club en gemotiveerd worden om het beste uit zichzelf te halen.”

Impressies optreden Turnclub Athena tijdens Meeting #6 (© UGent-Leerstoel Frans Verheeke – Fotograaf Stefanie Vancoillie)

Optreden De Dansacademie - MSKA Roeselare en Hypnosis Dance Academy tijdens Meeting #5

"De Dansacademie wil jongeren hun talenten verder laten ontwikkelen op schoolniveau. Vaak wordt sport (vrije tijd in het algemeen) losgekoppeld van het onderwijs. Met de dansopleiding willen we beide puzzelstukken in elkaar doen passen zodat succesbeleving binnen en buiten de schoolmuren vanzelfsprekend wordt.” Hypnosis Dance Academy is een performante dansschool met ook aandacht en inzet voor G-dans (zowel voor personen met een fysieke als met een mentale beperking)."

Impressies optreden De Dansacademie – MSKA Roeselare en Hypnosis Dance Academy tijdens Meeting #5 onder begeleiding van Steve Burggraeve en Jade Vanhaelemeersch (© UGent-Leerstoel Frans Verheeke – Fotograaf Stefanie Vancoillie)

Taekwondo Kids van TDK-Club Kourosh Roeselare tijdens Meeting #4

"De club werd op 1 september 2001 opgericht door hoofdtrainer Kourosh Mohammadi en Bieke Vermander. Kourosh emigreerde uit Iran, waar hij al een taekwondocarrière had uitgebouwd als atleet, trainer, coach en scheidsrechter. De club draagt multiculturaliteit hoog in het vaandel. Verscheidene nationaliteiten zijn aangesloten bij ons, zo leren we aan en van elkeen: anders zijn kan ook! Samen staan we sterk!"

Impressies optreden Taekwondo Kids tijdens Meeting #4 onder begeleiding van Kourosh Mohammadi Moaf en Nico Vanneste (© UGent-Leerstoel Frans Verheeke – Fotograaf Stefanie Vancoillie)

Optreden Circusplaneet tijdens Meeting #3

"Wat Circusplaneet uniek maakt, is dat het meer is dan een jeugdwerkorganisatie. Het is meer dan een circusatelier. Het is meer dan een sociaal project. Het is de combinatie van al deze factoren die ervoor zorgt dat Circusplaneet een unieke positie bekleedt binnen het Vlaamse jeugd- en cultuurveld, door participatief te zijn zonder het artistieke verloren te laten gaan, door in te zetten op jongeren zonder ouderen aan de kant te schuiven, door professionelen te ondersteunen zonder maatschappelijk kwetsbaren over te slaan."

Impressies optreden Circusplaneet tijdens Meeting #3 (© UGent-Leerstoel Frans Verheeke – Fotograaf Stefanie Vancoillie)

Optreden Psycho Youngstaz tijdens Meeting #2

Psycho Youngstaz is een jong Gents breakdance collectief onder leiding van Sam De Waele en Karim Kalonji van Together We Stand, met dansers van 9 tot 14 jaar.

Impressies optreden Psycho Youngstaz tijdens Meeting #2 (© UGent-Leerstoel Frans Verheeke – Fotograaf Francis Vanhee)

Optreden Miroir D'Eux tijdens Meeting #1

Miroir D’Eux (EU Interreg France-Wallonie-Vlaanderen) is een danscompagnie voor én door jongeren. De drijvende krachten zijn Pol Coussement (Passerelle) en Magalie Mattana (Ecole Michelet Roubaix). Beiden werkten een grensoverschrijdend project uit, gezien Passerelle - een door de Vlaamse overheid erkende cultuureducatieve vereniging - heel wat expertise inzake werken met kansengroepen in huis heeft en de Ecole Michelet Roubaix gevestigd is in een maatschappelijk kwetsbare buurt. Het was noodzakelijk om de werking op te starten in de wijk zelf om deelname zo laagdrempelig mogelijk te maken. Miroir D’Eux is ondertussen Artist in Residence @ Le Gymnase | CNCD.

Impressies optreden Miroir D’Eux tijdens Meeting #1 (© UGent-Leerstoel Frans Verheeke – Fotograaf Francis Vanhee)