Podium voor jong talent

De UGent-Leerstoel Frans Verheeke geeft graag een podium aan jongeren. Zij zijn immers de toekomst! Er wordt niet met een paardenbril naar sport gekeken. Conform onze visie springen we met plezier over sectorale of terminologische muurtjes en faciliteren we bewegingsculturele cross-overs. Zeker als er binnen de organisatie aandacht is voor empowerment.

Ben je zelf ook grensoverstijgend aan de slag? Laat het ons graag weten! 

Voorbije meetings:

Optreden Circusplaneet tijdens Meeting #3

"Wat Circusplaneet uniek maakt, is dat het meer is dan een jeugdwerkorganisatie. Het is meer dan een circusatelier. Het is meer dan een sociaal project. Het is de combinatie van al deze factoren die ervoor zorgt dat Circusplaneet een unieke positie bekleedt binnen het Vlaamse jeugd- en cultuurveld, door participatief te zijn zonder het artistieke verloren te laten gaan, door in te zetten op jongeren zonder ouderen aan de kant te schuiven, door professionelen te ondersteunen zonder maatschappelijk kwetsbaren over te slaan."

Impressies optreden Circusplaneet tijdens Meeting #3 (© UGent-Leerstoel Frans Verheeke – Fotograaf Stefanie Vancoillie)

Optreden Psycho Youngstaz tijdens Meeting #2

Psycho Youngstaz is een jong Gents breakdance collectief onder leiding van Sam De Waele en Karim Kalonji van Together We Stand, met dansers van 9 tot 14 jaar.

Impressies optreden Psycho Youngstaz tijdens Meeting #2 (© UGent-Leerstoel Frans Verheeke – Fotograaf Francis Vanhee)

Optreden Miroir D'Eux tijdens Meeting #1

Miroir D’Eux (EU Interreg France-Wallonie-Vlaanderen) is een danscompagnie voor én door jongeren. De drijvende krachten zijn Pol Coussement (Passerelle) en Magalie Mattana (Ecole Michelet Roubaix). Beiden werkten een grensoverschrijdend project uit, gezien Passerelle - een door de Vlaamse overheid erkende cultuureducatieve vereniging - heel wat expertise inzake werken met kansengroepen in huis heeft en de Ecole Michelet Roubaix gevestigd is in een maatschappelijk kwetsbare buurt. Het was noodzakelijk om de werking op te starten in de wijk zelf om deelname zo laagdrempelig mogelijk te maken. Miroir D’Eux is ondertussen Artist in Residence @ Le Gymnase | CNCD.

Impressies optreden Miroir D’Eux tijdens Meeting #1 (© UGent-Leerstoel Frans Verheeke – Fotograaf Francis Vanhee)